Brits Lang en Korthaar cattery

de Mollebollen

U bent de ste bezoeker van deze pagina.


 

 

Home

Als u  op de foto's klikt kunt u ze in het groot bekijken 


                                         

                 *-*-* MOMENTEEL HEBBEN WIJ  GEEN KITTENS : *-*-*

Binnenkort hopen we dat ons choc tortie white poesje Chiarra gedekt wordt en we in de zomer 2017  of begin najaar een nestje kittens van haar zullen hebben.

deze foto is van het laatste nestje van onze Diva, dit was een gecombineerd nestje met zowel lang als korthaar kittens en van dit nestje hebben we het choc witte poesje Lotte gehouden, verdere informatie van haar is te vinden op de  pagina poezen
                         


 

Welkom op mijn website. Ik ben Nicoline en samen met mijn man Rini hebben wij een kleine Hobby Cattery met Britjes. Wij zijn in 2009 gestart met onze Cattery er worden voornamelijk Brits Langhaartjes geboren. Af en toe ook een Brits Korthaartje. Dit laatste omdat wij het belangrijk vinden dat er vers bloedlijnen   binnen het Langhaarras komen. Dit mooie ras bestaat nog niet zo lang waardoor het goed is om gebruik te maken van de Brits Korthaar. De Brits Korthaar bestaat al veel langer en de keuze is daardoor veel groter en de mooie korthaarkaters die het Langhaargen dragen kunnen hierdoor het ras alleen maar verbeteren. 

Wij hebben momenteel 1 open Brits Langhaarpoesje: Chiara, zij is een mooi driekleurtje Chocolate Tortie White
1 open Brits Korthaarpoesje; Lotte, zij is een Choc white poesje, ons eigen fokje en dochter van onze Diva.

We hebben ook 4 castraten te weten  Annika , Diva ( eigen fokje en moeder van onze Lotte)  en onze mooie katers Wolf en Ice Blue (zoon van Wolf en Chiarra)

Na al ruim 20 jaar met katten te hebben samengeleefd  kwamen we in 2008 in aanraking met het Brits Langhaarras en waren verkocht. Wij wilden graag bijdragenom dit mooie  ras volledig erkend te krijgen. Sinds 23 juni 2012 is dit ras volledig erkend in Nederland (in Duitsland en BelgiĆ« was dit al eerder)

Onze Catterynaam is ontstaan door onze achternaam Mol en pasgeboren kittens zijn van die lieve, kleine, bolletjes dus vandaar de Mollebollen.
Wij wonen in een klein groen wijkje in Almere Buiten samen met onze katten en onze Cairn Terrier Finn.

Wij hebben af en toe hobbymatig een nestje en deze kittens groeien liefdevol op binnen ons gezin. Nu onze poezen en katers wat ouder worden hebben wij een aantal castraten en zullen minder vaak een nestje hebben.
Als het niet nodig is willen we onze katten na castratie niet  herplaatsen. 

Ons belangrijkste doel is om lieve, vooral sociale kittens te fokken  en indien mogelijk het ras te verbeteren en  te verfraaien, maar de gezondheid staat altijd voorop. Er wordt daarom getest op HCM/PKD en Fiv/Felv.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de website en als u het leuk vindt laat dan een berichtje achter in het Gastenboek...... of meld u aan voor onze facebook pagina Brits Lang en Korthaar Cattery de Mollebollen


                                                        Onze banner


login | catterydemollebollen@live.nl | sitemap | created by VoordeTover i.s.m. 4WEBS2 i.o.v. Kittengezocht.nl