Hondenhotel Bacchus
Ons motto is: U op vakantie, uw huisdier ook op vakantie!
      
    CARNIBEST

Verse gezondheidsvoeding voor hond, kat en fret

Terug naar de natuur


Huisdierenbezitters raken steeds meer overtuigd van het feit dat er een relatie bestaat tussen voeding en gezondheid. Voor carnivoren, de verzamelnaam voor vlees-/ en prooieters, geldt dat zij dagelijks verse voeding nodig hebben. Gekookt, gebakken of anderszins verhitte voeding past niet bij de dagelijkse voedingsbehoefte van deze groep dieren.

Het lichaam van het dier functioneert optimaal als het ‘levend voedsel’ krijgt. Onder levend voedsel voor carnivoren verstaan we vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse groenten.

Indien het lichaam continu ‘dood voedsel’ krijgt zal het hier op den duur last van krijgen. Dit kan zich onder andere uiten in verminderde weerstand en tal van (chronische) aandoeningen. Uitgebalanceerde verse voeding voor carnivoren zorgt ervoor dat het lichaam goed gevoed wordt en beschikt over veel energie. ‘Dood voedsel’ vergt van het lichaam energie voor de vertering. Omdat het voedsel niet aansluit bij de natuurlijke behoefte van carnivoren levert het inwendige stress op aan de spijsverteringsorganen die hierdoor minder goed hun werk zullen gaan doen op termijn. Uiteindelijk resulteert dit in o.a maag-/darmklachten, huidproblemen, suikerziekte, verminderde weerstand etc.

Sedert 7 jaar produceert Carnibest complete diepvriesvoedingen voor honden, katten en fretten.Talloze positieve reacties hebben wij de afgelopen jaren mogen ontvangen van eigenaren wiens dieren zienderogen opgeknapt zijn door deze voeding. Op deze website zijn een groot aantal van de gebruikerservaringen te lezen.

Opvallend is dat dieren die dagelijks Carnibest eten zich stukken vitaler voelen, een glanzende en volle vacht krijgen, heel weinig ontlasting produceren en intens genieten van hun voorgeschotelde portie voer.
 
     
    Carnibest Hond:

Natuurvoer
Deze voeding is het meest geschikt voor honden die voor geen enkele voedingsstof allergisch zijn, tevens zeer geschikt voor pups, jonge honden, drachtige en zogende teven.
Bevat: Vers rundvlees, vers kippenvlees, verse fijngemalen groenten, rijst, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, vitaminen en mineralen.

Natuurvoer Puppy
Deze voeding is gelijk aan het normale Natuurvoer voor honden maar is qua substantie net als tartaar, waardoor het ideaal voer is om pups mee te spenen.

Natuurvoer Diabetes
Deze voeding is met name geschikt voor honden met suikerziekte. Het bevat enkel een zeer klein percentage fijngemalen bladgroenten en geen zetmeelhoudende producten. De alvleesklier wordt hierdoor ontzien.
Bevat: Vers rundvlees, verse kip, verse fijngemalen groenten (niet zetmeelhoudend!), koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, vitaminen en mineralen

Natuurvoer Pancreas
Deze voeding is speciaal gemaakt voor honden met exocriene pancreas-insufficiëntie. U hoeft aan Carnibest Natuurvoer Pancreas niets toe te voegen, het is net als alle andere maaltijden van Carnibest, compleet.
Bevat: vers rundvlees (o.a. pancreas), verse kip, plantaardige olie, natuurlijke vitaminen en mineralen.

Natuurvoer BIO
Carnibest Natuurvoer BIO is een uitkomst voor de consument die bijvoorbeeld zelf uitsluitend biologisch eet en zijn/haar hond ook biologisch voer met het EKO-keurmerk wil voorschotelen.
Bevat: Vers biologisch rundvlees, verse biologische kip, verse biologische groenten, biologische rijst, biologische plantaardige olie, natuurlijke vitaminen en mineralen.

Lam/Rijst
Deze voeding is zeer geschikt voor honden welke allergisch zijn voor rundvlees. Lam/Rijst is ook geschikt voor jonge honden die symptomen van allergie vertonen voor rundvlees.
Bevat: Vers lamsvlees, vers kippenvlees, rijst, verse fijngemalen groenten, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, vitaminen en mineralen.

Lam
Diabetes
Deze voeding is met name geschikt voor honden met suikerziekte, welke tevens allergisch zijn voor rundvlees. Het bevat enkel een zeer klein percentage fijngemalen bladgroenten en geen zetmeelhoudende producten. De alvleesklier wordt hierdoor ontzien.
Bevat: Vers lamsvlees, verse kip, verse fijngemalen groenten (niet zetmeelhoudend!), koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, vitaminen en mineralen.

Kip/Rijst
Deze voeding is zeer geschikt als afwisseling op Natuurvoer maar is tevens geschikt als complete maaltijd. Het bevat echter geen pens.
Bevat: Vers kippenvlees, rijst, verse fijngemalen groenten, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, vitaminen en mineralen.

Light
Deze voeding is zeer geschikt om honden met overgewicht te doen laten afvallen en werkt tevens preventief tegen vetzucht bij gecastreerde honden en/of oudere minder aktieve honden.
Bevat: Vers rundvlees, een groot deel verse fijngemalen groenten, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, vitaminen en mineralen.

Aktief
Deze voeding is zeer geschikt voor honden die prestaties moeten leveren. Denkende aan Border Collies in training, politiehonden, sledehonden en windhonden. Tevens is Carnibest Aktief ideaal voor honden die herstellende zijn van operaties en ziekten. Honden met ondergewicht kunnen kunnen met dit voer weer zeer snel op hun normale gewicht worden gebracht. Carnibest Aktief is tevens zeer geschikt voor zogende teven. Voor pups is Carnibest Aktief niet geschikt in verband met het hogere energie-gehalte, vanaf 12 maanden kan Aktief gegeven worden aan jonge honden.
Bevat: Vers rundvlees, verse kip, rijst, verse fijngemalen groenten, koudgeperste zonnebloem- en lijnzaadolie, vitaminen en mineralen.

Eend/Rijst
Deze voeding is zeer geschikt voor honden die voor de meest gebruikte vleessoorten allergisch of intolerant zijn. Vaak wordt door de dierenarts een eliminatie-dieet voorgeschreven, dat houdt in dat er voor de hond zelf ‘gekookt’ moet gaan worden. Lamsvlees werkt vaak niet meer als eliminatie-dieet, eendenvlees wel. U hoeft aan Carnibest Eend/Rijst niets toe te voegen, het is net als alle andere verse maaltijden van Carnibest, compleet.
Bevat: Vers eendenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Eend Diabetes
Deze voeding is zeer geschikt voor met name honden met suikerziekte, welke tevens allergisch of intolerant zijn voor de meest gebruikte vleessoorten. Het kan tevens als eliminatie-dieet gebruikt worden. U hoeft aan de Carnibest Eend Diabetes niets toe te voegen, het is net als alle andere verse maaltijden van Carnibest, compleet.
Bevat: vers eendenvlees, plantaardige olie, natuurlijke vitaminen en mineralen.


 
   
 
    Carnibest Kat:

Natuurvoer
Deze voeding is geschikt voor katten van alle leeftijden. Het is een heerlijke maaltijd voor uw kat en daarbij uitermate gezond.
Bevat: Vers kippenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie, vitaminen en mineralen

Vleesmix
Deze voeding is geschikt voor katten van alle leeftijden, tevens zeer geschikt ter afwisseling op Carnibest Natuurvoer kat.
Bevat: Vers rundvlees, vers kippenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Natuurvoer
Diabetes Deze voeding is met name geschikt voor katten met suikerziekte, het bevat geen koolhydraten zodat de alvleesklier ontzien wordt.
Bevat: Vers kippenvlees, koudgeperste zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Lam-mix
Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor de zeer kieskeurige kat. Het hoofdbestanddeel is puur vers lamsvlees, gecombineerd met vers kippenvlees.
Bevat: Vers lamsvlees, vers kippenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Kitten
Deze voeding is ideaal voer om kittens mee te spenen. De substantie is fijn gemalen.
Bevat: Vers kippenvlees, rijst, koudgeperste zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Extra informatie Carnibest Kat


Onderstaande informatie is afkomstig van Drs. T. Koning, holistisch dierenarts te Almere en Amsterdam.

Carnibest produceert voor katten van alle rassen en leeftijden, 4 volledige voedingen. Ook bestaat er een speciale voeding voor katten met suikerziekte, deze voeding is genaamd Carnibest Natuurvoer Diabetes kat.
Katten zijn echte vleeseters en hebben voedsel nodig met veel dierlijke eiwitten er in. Helaas is het zo dat in alle droge voedingen veel granen verwerkt zijn, waardoor de alvleesklier van katten overbelast kan raken. Het is een onnatuurlijke voeding voor katten. Bovendien kunnen er door droge voeding mineralenophopingen ontstaan in o.a de blaas, waardoor blaasgruis ontstaat. Door Carnibest te verstrekken aan uw kat, zorgt u ervoor dat de kat voldoende vocht binnenkrijgt wat zorgt voor een goede waterhuishouding in het lichaam.

De acceptatie van Carnibest kattenvoer is vrij hoog, doch er zijn katten die moeten wennen aan de smaak van puur vlees. In Carnibest worden gegarandeerd geen geur- kleur- en smaakstoffen gebruikt. Het kan zijn dat uw kat zijn hele leven droge voeding of blikvoeding gegeten heeft en hierdoor moet wennen aan vers vlees. In het begin kunt u het voer eventjes in de magnetron verwarmen om het vervolgens lauw te serveren aan uw kat. Hierdoor komt er meer geur vrij, uw kat zal hierdoor wat minder moeite hebben met het omschakelen. Vervolgens kunt u na een tijdje het voer half rauw en half verwarmd geven, waarna u telkens iets meer rauw geeft. Ook kunt u het voer in het begin mixen met iets wat uw kat erg lekker vindt, bijvoorbeeld wat zalm of andere vis.

Ook kunt u eventueel Carnibest een aantal dagen mengen met het huidige voer van uw kat.

De voedingen van Carnibest zijn allen compleet en uitermate gevarieerd. Ze bevatten grote hoeveelheden spiervlees en een zeer klein percentage koolhydraten. Deze voedingen komen de gezondheid van uw kat beslist ten goede.


Carnibest Fret:

Carnibest Natuurvoer fret
Deze voeding is geschikt voor fretten van alle leeftijden en sluit zeer nauw aan bij het natuurlijke dieet van een fret.
Bevat: vers kippenvlees, vers lamsvlees, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Carnibest Natuurvoer Fret is samengesteld uit vers kippen- en lamsvlees, en zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.

Als we kijken naar het dieet van een in het wild levende bunzing, dan zien we dat zijn voedsel voornamelijk bestaat uit kleine prooidieren. Muizen, kikkers, vogeltjes etc. Droge brokjes zijn er in de natuur niet te vinden. De fret stamt af van de bunzing en heeft hetzelfde maagdarmstelsel als de bunzing. Ieder brok- of blikvoer heeft als grootste component granen (koolhydraten). Granen vallen niet onder de natuurlijke voedingsstoffen voor fretten. Er kan een beetje graan in de maag of darm van een prooidier voorkomen, maar dit zal nooit meer zijn dan 5%.

Carnibest voor de fret bevat geen koolhydraten (dus geen granen of rijst). Fretten hebben deze niet nodig in hun voeding, sterker nog, een hoog gehalte aan koolhydraten zoals in droge brokjes voorkomt zijn erg belastend voor de alvleesklier, waardoor de fret op latere leeftijd tumoren op de alvleesklier kan krijgen (insulinomen).

Als uw fret altijd alleen droge brokjes heeft gegeten zal hij wel even moeten wennen. U denkt misschien dat hij het niet lust, maar in feite is hij het gewoon niet gewend. Soms kan het helpen om uw fret tijdelijk bij te voeren met blikvoer om hem zo aan de smaak van zacht voer te laten wennen. Een paar druppeltjes ferretone erop de eerste dagen doet ook wonderen. Zodra ze dit met smaak eten kun je gaan beginnen om er iedere dag iets meer Carnibest doorheen te mengen en steeds minder blikvoer. Net zolang tot ze alleen puur Carnibest eten. Neem hier de tijd voor. Trek er zeker 2 weken voor uit. De droge brokjes kunnen ondertussen gewoon in de kooi blijven staan. Sommige fretten zullen geen brokjes meer eten, indien ze 2 maal per dag voldoende vlees krijgen. Anderen vinden het lekker om af en toe nog wat brokjes te knabbelen.

Vooral voor fretten met insulinomen is het Carnibest voer heel goed: de alvleesklier wordt niet langer belast met de koolhydraten en suikers uit de droge brokjes. Ook fretten die maagproblemen hebben gehad en mager blijven doen het vaak heel goed op Carnibest. In het algemeen worden fretten die Carnibest eten actiever, voelen steviger aan, gespierder en de vacht wordt zachter en glanzender.

Voor meer informatie: www.carnibest.nl